vineri, 18 septembrie 2015

Scrisori imaginare (11): Mâna Domnului ne va duce la liman



Mare e puterea rugăciunii. Și mai ales cea a împreună-rugării. Când ascultați Missa Solemnis, ca pe o liturghie, și eu sunt cu voi acolo, eu însumi ascultând.
Uneori, viața pare că se scurge pe lângă noi foarte lent și anevoios, dar asta reprezintă, câteodată, binecuvântată, voia lui Dumnezeu de a opri în loc timpul, pentru a suda astfel legături discrete între văzut și nevăzut, pentru a ne aduce și a ne strânge aproape unii de alții. Aceeași liturghie, des ascultată, ne-a făcut să explorăm, de fiecare dată, ce înseamnă puterea simțirii de a se reînnoi veșnic. Dumnezeu are grijă de noi, ne ferește pururi de ce ne-ar putea grav vătăma. Ca o barcă viața alunecă între maluri pe ape pline de mărăciniș și bolovani. O mișcare greșită a vâslei ar putea da curs unei rătăciri fără ieșire, absurdă, ca o scufundare lentă în mlaștini.
Mâna Domnului a stat lipită de mâna noastră, cât am vâslit. Ne va duce la liman. Orice drum însemnat e greu, dar să nu uităm că menirea lui e eroică, mai ales când se confundă cu o misiune de asemenea proporții. Să ne rugăm pentru sănătate, pentru a ajunge aproape de familia prietenilor noștri, împreună cu toți copiii. Să ne îngăduim unii pe alții, căci timpul e scurt și responsabilitatea imensă.

Ludwig

Carmen Caragiu (1965-2015), 9 Ianuarie 2010

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu