miercuri, 30 septembrie 2015

Cum sari de la una la alta? (55)


Starea de spectator e incompatibilă cu „mersul lumii”. Nu există recul, implicare psihologică, nevoie de afirmare, de „mască”, condiționare de părerea celorlalți, ce duc la deformarea gândirii, fluctuația imaginii, criza de imagine!
Fericirea este fundamentată pe o serie de paradoxuri, având o înclinație spre absolut și spre veșnic pe care nici o formă din lume nu o va putea satisface.
Dumnezeu scoate oile din staul și numără până la unu (le cheamă pe nume). Persoana nu-i înregimentată. Numinosul = năsturelul de la piept.
Complacerea în minciună este cauza durerii psihice, a consumului. Câte gânduri, atâtea role. Corespondențele sar în ochi = arteziană.
Forța de muncă subordonată economiei, competiției, ridicării țării = prestigiu ce folosește doar unora. „E prea mult. Nu mai pot! M-a doborât. Mi-a luat tot ce am. Cât o să mai pot DUCE?” Costul vieții. Forțarea ritmului biologic, vital. Durerea e de neînțeles. Simbol = dren. Totul a fost pregătit dinainte. Negentropia miraculoasă = ventilator al învierii.   

Carmen Caragiu (1965-2015)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu