joi, 14 mai 2015

Frumusețea

11 August 2014, comentariul lui Ravi C.:

"Cea mai frumoasă declarație de dragoste pe care o poate primi un bărbat... Un poem. 

Intitulat ,,Frumusețea”... 

,,Cine te-a desenat așa? / Ca un act de iubire ce s-a săvârșit / este frumusețea ta. / Chipul tău se-aruncă înainte ca o pasăre abia scăpată din mână, / ca un val de suferință țâșnind din abisul unei iubiri gustate. / Pleoapele tale tremură în aer, de parcă / acum o clipă le-ar fi părăsit sărutul. / Gura ta îndurerată păstrează din veci urma gurii ei / ce a mușcat cu frenezie fructul. / Părul tău bine întins pe creștet cunoaște încă / apăsarea în lung și în lat a mâinii ei; / și asta se vede mai ales din felul cum e tăiată cărarea pe mijloc, / ca o rană întinsă pe scalp. / Cine te-a desenat așa?... / Ce putere străină te-a netezit apăsat și te-a întins tuturor zărilor? / Frumusețe ca a ta e toată o tresărire, / ca o flacără stârnită la cel mai ușor vânt... / Ești tot ca un fruct mușcat / înainte ca ea să-și fi apropiat buzele ei de tine... // Sângele tău, iubite, curge năvalnic spre mine, / îndurerând văzduhul, / încrustând pielea zărilor / cu riduri de expresie dulci și amare... / Cine te-a desenat așa, cu MINE ÎN TINE?”... 

Autoare: Carmen Caragiu.

La un proiect internațional pe teme de filozofie a artei, Carmen a susținut ideea că lectura frumuseții implică ideea de relație, de ,,doi în unul”. Frumusețea e o poveste scrisă cu personaje, de aceea cunoaște un fel de împlinire în sine. O demonstrație fascinantă, alambicată și novatoare, excelent primită, asupra căreia vom reveni. 

,,Forța care frământă și modelează expresivitatea ține de intensitatea unei priviri la care ea este supusă. Un sindrom fin de apărare al mușchiului feței, o zbatere imperceptibilă de pleoape, ca și cum ele ar înclina să se plece sub privirea cuiva, o tulburare ușoară, dar adâncă, a privirii sunt semnele discrete ce animă o fizionomie dramatică, cinematografică”... (Carmen Caragiu)".



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu