marți, 19 mai 2015

O ispită luciferică


Orice patimă se caracterizează prin voința rău orientată, aceea de a transforma în obiect al posesiunii un subiect liber al iubirii. Concentrările mentale au în vedere această subjugare a celuilalt, ignorând libertatea și voința lui.
Căderea omului și în general a ființei vii a însemnat tocmai acest lucru: căderea sufletului în plasa de fier a sistemului nervos, astfel încât sistemul nervos și starea lui devin determinante pentru stările noastre psihice. Sufletul a devenit dependent de corp. Se creează astfel iluzia unei cauzalități inversate, ca și cum materia ar determina cauzal sufletul. Aceasta este puterea malefică a căderii: inducția inversă. Putem acționa asupra sufletului sau a minții acționând asupra trupului, asupra nervilor, asupra elementului fizic.
Trăirea de suflet adevărată implică destrămarea acestui jug, decondiționarea absolută. Atunci, trupul rămâne să fie doar emanația artistică a sufletului, configurația chipului său spiritual. El nu mai are nici o putere de subjugare asupra sufletului. Sufletul se mișcă liber.
Trebuie știut că orice concentrare mentală caută să reitereze Căderea, să refacă acea nefastă dependență la care m-am referit. Concentrările mentale acționează asupra nervilor, exercită presiuni asupra sistemului nervos, căutând astfel să inducă – pe această cale perversă – anumite efecte în psihic. Sunt o încercare de a „lega în lanț” libertatea spirituală.  Când cineva se concentrează asupra noastră, ne sunt afectați nervii. Pe această cale se infiltrează răul. O relație directă de la suflet la suflet nu se poate petrece decât în deplină libertate reciprocă. Un suflet nu poate fi subjugat decât printr-o metodă indirectă, folosind într-un mod pervertit sensul legăturii dintre suflet și corp. Răul se infiltrează prin tentaculele de caracatiță ale nervilor și de aici exercită presiuni oculte asupra sufletului, asupra libertății umane fundamentale.
De aceea, orice tentativă de subjugare pe această cale a unei alte ființe este o acțiune perfidă și diabolică în esență. Concentrările induc o stare de rău și, concomitent, sugestia că pentru a te elibera de rău trebuie să cedezi presiunilor. Aceasta este o relație a cărei natură este cu desăvârșire opusă atracției libere a sufletelor.
Implicarea substratului fizic în acțiunea de manipulare a ființelor este precipitată în condițiile în care sistemul nervos se află într-o stare vulnerabilă, slăbit de boală. De aceea, manevrele de concentrare ale celor ce încearcă să refacă istoria căderii pe pământul vizitat de steaua cerească a nașterii din nou sunt cu atât mai mult de condamnat. 

Carmen Caragiu (1965-2015)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu